Παιδί και άθληση. Αθλητισμός ή πρωταθλητισμός;Ακαδημία στίβου ATFA
Μα γιατί βρίζει;
3 Σεπτεμβρίου 2017
Cyber bullying
3 Σεπτεμβρίου 2017

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΣΤΙΒΟΥ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΟΑΚΑ

Παιδί και άθληση

Προκειμένου να βιώνουν ένα υγιές lifestyle,η φυσική άσκηση πρέπει να ενσωματωθεί στην καθημερινή δραστηριότητα του παιδιού. Τα παιδιά είναι απαραίτητο να ασκούνται τόσο, όπως και οι ενήλικες. Οι συστάσεις για τα παιδιά – ως προς την άσκηση  -αφορούν   σε μία ώρα τουλάχιστον την ημέρα. Η καθημερινή/συχνή εξάσκηση για ένα παιδί  επιτυγχάνει: έλεγχο του στρές, βελτίωση της αυτοπεποίθησης, διατήρηση του βάρους εντός φυσιολογικών ορίων, βελτίωση του ύπνου, ενδυνάμωση των οστών και των αρθρώσεων, και παράλληλα συμβάλλει στη δημιουργία ενός υγιούς σώματος.

Όπως και με τη διατροφή μας ,έτσι και η συνήθεια της φυσικής άσκησης, που αποκτάμε όταν είμαστε μικροί ,συνήθως μας ακολουθεί και στην ενήλικη ζωή μας. Εμφυσήστε στο παιδί σας έναν σωστό τρόπο ζωής (=ισορροπημένη διατροφή  και άσκηση) τώρα, για να εξασφαλίσετε την μελλοντική τους υγεία. Η καθιστική ζωή (video games, internet surfing, πολύωρη παρακολούθηση τηλεόρασης)  είναι μία νοοτροπία που θα τους επιβαρύνει στη μετέπειτα ζωή τους.

Ανάλογα με την ηλικία του παιδιού σας, υπάρχουν διαφορετικά αθλήματα που ταιριάζουν με τις δυνατότητες του:

Από 2-3 ετών : Οι ασκήσεις πρέπει να συνδυάζουν διασκέδαση και δημιουργικότητα, πχ. Τρέξιμο, πέταγμα μπάλας, κολύμπι, βατραχάκια (leapfrog).

Aπό 4-5 ετών : τρέξιμο, άλματα, δρομικές ασκήσεις(=ασκήσεις συγχρονισμού και συχνότητας), κολύμπι.

Από 6-12 ετών: το παιδί μπορεί πλέον να επιλέξει τον τρόπο με τον οποίο θέλει να γυμνάζεται ,ανάλογα με το άθλημα που του ταιριάζει. Μπορεί να ξεκινήσει στίβο, yoga, baseball, μπάσκετ, ποδόσφαιρο, ανάβαση, ενόργανη,  κολύμπι, ιππασία.

Από  13 -18 ετών :Ο τρόπος εξάσκησης σε αυτή την ηλικία είναι αυτός που θα μας ακολουθεί και στην υπόλοιπη ζωή μας. Το παιδί μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε ατομικά αθλήματα (στίβο, κολύμπι, καράτε)  ή ομαδικά αθλήματα (ποδόσφαιρο, μπάσκετ)

Τομαράς Γεώργιος
Παιδίατρος
Επικοινωνία:    e-mail :  barrytgre@hotmail.com

Κινητό :  6947565358

Are you sure?

By disagreeing you will no longer have access to our site and will be logged out.

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?