Πρότυπη ακαδημία στίβου ATFA - Athens Track n Field Academy - Μιχάλης Τομαράς

Ο Μιχάλης Τομαράς γεννήθηκε το 1981 και μεγάλωσε στην Αθήνα.

Ασχολήθηκε από την εφηβική του ηλικία με τον πρωταθλητισμό στο άλμα εις ύψος, ως αθλητής του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου. Σπούδασε στο Τμήμα Φυσικής Αγωγής και αθλητισμού του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με τρεις ειδικότητες: Αθλητικά άλματα στίβου, Αθλητικό μάνατζμεντ και Ποδοσφαίριση. Στην αθλητική του καριέρα συνεργάστηκε με πολύ μεγάλους προπονητές, αλλά και με τον κάτοχο του πανελληνίου ρεκόρ Λάμπρο Παπακώστα.

Ως μέλος της εθνικής ομάδας επί δέκα συναπτά έτη και κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στους νέους άνδρες, κατάφερε να γίνει πρωταθλητής Ελλάδος επί σειρά ετών και Χρυσός Βαλκανιονίκης. Επίσης, το όνομά του συγκαταλεγόταν στη λίστα με τους 10 καλύτερους της Ευρώπης στην κατηγορία Νέων Ανδρών και στους 9 καλύτερους στο Παγκόσμιο Πανεπιστημιακό πρωτάθλημα του 2005 στην Τουρκία.

Η εμπειρία του μέσα από τον πρωταθλητισμό, αλλά και από τη θέση του ως Καθηγητής Φυσικής Αγωγής παιδιών 3-17 χρονών, ενέπνευσε τον ίδιο να ξεκινήσει την ¨Πρότυπη Ακαδημία Στίβου Atfa¨, η οποία για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα είχε και τμήματα για παιδιά 3 χρονών. Η πρωτοποριακή αυτή ιδέα πολυσυζητήθηκε, χειροκροτήθηκε και αγκαλιάστηκε από Παιδικούς Σταθμούς, Τηλεοπτικά κανάλια και φυσικά τους Γονείς.
Ως καθηγητής Φυσικής Αγωγής, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια, σχετικά με την “ADHD” διάσπαση προσοχής και υπερκινητικότητας των παιδιών ενώ παράλληλα γράφει άρθρα και τα παρουσιάζει σε πολλά ενημερωτικά site για την ενημέρωση των Γονέων σχετικά με τη σημασία και τα πλεονεκτήματα της άσκησης των παιδιών από μικρή ηλικία.

Ως προπονητής τα τελευταία 10 χρόνια έχει γνωρίσει πολλές επιτυχίες. Κατάφερε να αναδείξει 12 Πρωταθλητές Ελλάδος στο άλμα εις Ύψος και συμμετοχές αθλητών σε τελικούς πρωταθλημάτων στο άλμα εις μήκος. Ακόμη έχει αναδείξει Βαλκανιονίκες, ενώ στο ενεργητικό του έχει κατακτήσει με αθλήτριά του και 5η Παγκόσμια θέση στο άλμα εις Ύψος.

Από το 2008 ο Μιχάλης Τομαράς εργάζεται στο Κολλέγιο Αθηνών, ως υπεύθυνος προπονητής στο Άλμα εις ύψος, καθώς επίσης και ως προπονητής στις μικρές ηλικίες του στίβου και του νηπιαγωγείου στα Εκπαιδευτήρια Δούκα.

Τέλος ασχολείται με μαθήματα personal training για αθλητές ομαδικών αθλημάτων (μπάσκετ, βόλλευ, ποδόσφαιρο) αλλά και ατομικών αθλημάτων (στίβος – πολεμικές τέχνες ) για όλες τις ηλικίες έχοντας βασικό στόχο την βελτίωση της φυσικής κατάστασης, την ενδυνάμωση και την αλτική ικανότητα ενώ παράλληλα προετοιμάζει υποψήφιους για στρατιωτικές σχολές και τ.ε.φ.α.α .

Are you sure?

By disagreeing you will no longer have access to our site and will be logged out.

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?