Πρότυπη ακαδημία στίβου ATFA - Athens Track n Field Academy - Οθόνες
Άθληση
4 Σεπτεμβρίου 2017
Γυμναστική των γονέων
4 Σεπτεμβρίου 2017

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΣΤΙΒΟΥ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΟΑΚΑ

Γιατί είναι σημαντικό να απομακρύνετε τα παιδιά από τις οθόνες πριν κοιμηθούν

Στα περισσότερα παιδιά και εφήβους αρέσει πριν πέσουν για ύπνο να βλέπουν τηλεόραση ή να παίζουν με το «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο του πατέρα ή της μητέρας τους ή ακόμη και το δικό τους. Άλλωστε, πλέον ακόμη και τα παιδιά του δημοτικού έχουν στην κατοχή τους smartphone.

Νέα επιστημονική μελέτη, που δημοσιεύτηκε στη διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism, καταδεικνύει τον κίνδυνο που ελλοχεύει από την έκθεση σε φωτεινές οθόνες κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ακόμα και μια ώρα έκθεσης σε φως το βράδυ, είτε από smartphone, είτε από τηλεόραση είτε από tablet, είναι ικανή να βλάψει την απελευθέρωση της ορμόνης του ύπνου στα παιδιά ηλικίας 9 έως 15 ετών, τα οποία είναι πιο ευαίσθητα στο φως τη νύχτα, σε σύγκριση με μεγαλύτερους εφήβους.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο Μπράουν των ΗΠΑ ανακάλυψαν ότι οι φωτεινές οθόνες τη νύχτα κατέστειλαν την παραγωγή της μελατονίνης σημαντικά περισσότερο στα παιδιά που βρίσκονται στα πρώτα στάδια της εφηβείας, επηρεάζοντας την ποιότητα και την ποσότητα του ύπνου τους.

«Οι μαθητές που έχουν στο κρεβάτι τους οθόνες επηρεάζουν τον κιρκαδιανό ρυθμό τους και είναι πιο δύσκολο να κοιμηθούν και να ξυπνήσουν νωρίς το πρωί για το σχολείο», εξήγησε η επικεφαλής της έρευνας Δρ. Μάρι Καρσκάντον.

Πηγή: www.altsantiri.gr

Are you sure?

By disagreeing you will no longer have access to our site and will be logged out.

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?