ATFA Πρότυπη ακαδημία στίβου για παιδιά στο ΟΑΚΑ

Στίβος για παιδιά: όταν ο αθλητισμός συναντάει μια πρωτοποριακή ιδέα

Ενισχύοντας την αυτοεκτίμηση των παιδιών μας
4 Απριλίου 2023
11 χρόνια Α.Τ.Φ.Α – Στίβος και γυμναστική για όλη την οικογένεια στο ΟΑΚΑ
26 Αυγούστου 2023

Ως πρώην αθλήτρια του στίβου και άνθρωπος που γυμνάζομαι από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, ήταν απόλυτα φυσιολογικό για εμένα όταν έγινα μαμά να ψάξω να βρω από πολύ νωρίς έναν τρόπο να αγαπήσουν τα παιδιά μου τον αθλητισμό και να μάθουν να ζουν με αυτόν.

Όταν λοιπόν ο Μάνος έγινε 3 χρονών άρχισα να ψάχνομαι και γρήγορα διαπίστωσα ότι οι μόνες δραστηριότητες που απευθύνονται σε παιδάκια αυτής της ηλικίας είναι ο παιδικός στίβος και η κολύμβηση. Τη χαρά μου όταν εύκολα βρήκα κολυμβητήριο με τμήματα για παιδάκια 3 χρόνων διαδέχτηκε η λύπη, γιατί -απλά- ο γιος μου φοβόταν το νερό. Επόμενος στόχος…ο στίβος!

Και γιατί όχι! Ο στίβος, η μεγάλη μου αγάπη, είναι μια απόλυτα φυσιολογική δραστηριότητα για ένα παιδί αυτής της ηλικίας. Γιατί άλλωστε αυτό κάνουν τα παιδιά σε αυτή την ηλικία. Τρέχουν, χοροπηδάνε, παίζουν, παραβγαίνουν και όλα αυτά που είναι τόσο απαραίτητα για τη σωματική, ψυχική και πνευματική ανάπτυξη του παιδιού, αλλά τόσο δύσκολο να τα βάλουμε στη ζωή των παιδιών μας ζώντας στις πόλεις.

Ψάχνοντας λοιπόν για κάποια Ακαδημία που να έχει τμήματα παιδικού στίβου που να απευθύνονται σε παιδιά αυτής της ηλικίας απογοητεύτηκα. Εδώ που ζω δεν υπάρχει τίποτα τέτοιο. Μα γιατί; Γιατί κάτι τόσο φυσιολογικό να είναι τόσο δυσεύρετο;

Γι’ αυτό όταν γνώρισα τον Μιχάλη Τομαρά, ιδρυτή της Πρότυπης Ακαδημίας  Στίβου ATFA, απλά ενθουσιάστηκα.

Η ATFA προσφέρει αυτό που δεν υπάρχει πουθενά αλλού στην Ελλάδα.

Τμήματα παιδικού στίβου για παιδιά 3 χρόνων, μια πρωτοποριακή ιδέα που σύντομα έμαθα ότι όπως ήταν φυσικό αγκαλιάστηκε από όλους ιδιαίτερα θερμά. Και πάνω απ’ όλα από τα παιδιά, τους λιλιπούτειους αθλητές του.

Γιατί μεταξύ μας…όποιος είναι γονιός ξέρει ότι σε αυτή την ηλικία των 3 χρόνων τα παιδιά είναι οι πιο δύσκολοι “πελάτες”. Αν δεν τους αρέσει αυτό που τους προσφέρεις, δεν πρόκειται να τους κερδίσεις με τίποτα. Και εκεί στην ATFA ο Μιχάλης και όλοι οι προπονητές έχουν κερδίσει το πιο δύσκολο στοίχημα.

Τα τμήματα της Πρότυπης Ακαδημίας Στίβου ATFA

  • Ο στίβος για παιδιά στα καλύτερα του, μια και λειτουργούν τμήματα παιδικού σταθμού (για 3χρονα), προνηπιακά και νηπιακά, όπου μέσα από ψυχοκινητικά παιχνίδια τα μικρά μας κοινωνικοποιούνται, βελτιώνουν την αυτοπεποίθησή τους, αναπτύσσουν βασικές κινητικές δεξιότητες όπως ο συγχρονισμός και η ισορροπία, ενώ παράλληλα βελτιώνουν την ελαστικότητά τους, την αντοχή και τη δύναμή τους.
  • Τμήματα για παιδιά 6-11 χρονών, όπου διαδραστικά παιχνίδια και αθλήματα που γυμνάζουν τα παιδιά με παιγνιώδη τρόπο, προσφέρουν αυτό που οφείλει να χαρίζει στα παιδιά ο αθλητισμός. Τον ενθουσιασμό για την ώρα της γυμναστικής, την αγάπη για τον αθλητισμό, την εξοικείωση με τον υγιεινό τρόπο ζωής.

Και μάλιστα στο ΟΑΚΑ!

 

  • Και αυτό που με ενθουσίασε ακόμη περισσότερο! Το Fit family που δίνει τη δυνατότητα σε εμάς τους γονείς να κάνουμε τη γυμναστική μας την ίδια ώρα που τα μικρά μας προπονούνται. Και κάπως έτσι αντιμετωπίζεται ο μόνιμος πονοκέφαλος όλων όσων θέλουμε να γυμναστούμε, αλλά δεν έχουμε κάπου να αφήσουμε τα παιδιά. Και γιατί να τα αφήσουμε; Υπάρχει τίποτα πιο ωραίο από το να μοιραζόμαστε με τα παιδιά μας την εμπειρία του αθλητισμού; Άλλωστε είναι γνωστό ότι τα παιδιά μαθαίνουν αυτό που βλέπουν.

Οι προπονητές

Ο Μιχάλης Τομαράς, απόφοιτος του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και αθλητισμού του ΕΚΠ Αθηνών, μέλος της εθνικής ομάδας στίβου, πρωταθλητής Ελλάδας για πολλά χρόνια και Χρυσός Βαλκανιονίκης, είναι μόνο ένας από τους πολλούς καταξιωμένους προπονητές της Ακαδημίας.

Όλοι τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής, όλοι πρώην αθλητές, οι περισσότεροι δάσκαλοι στα σχολεία όπου έρχονται σε καθημερινή επαφή με παιδιά.

Επειδή αν κάτι έχει σημασία για εμένα την ώρα που θα εμπιστευτώ τα παιδιά μου στα χέρια των προπονητών, είναι όλα αυτά. Η εμπειρία τους, η αθλητική τους παιδεία, οι περγαμηνές τους, είναι αυτά που κάνουν τη διαφορά και θα με κάνουν να νιώσω ασφαλής και σίγουρη.

Πληροφορίες για την Πρότυπη Ακαδημία Στίβου ATFA μπορείς να βρεις εδώ ενώ μπορείς να επικοινωνήσεις με τη Γραμματεία της Ακαδημίας στο τηλέφωνο 694 52 37 075 (Δευτέρα – Παρασκευή / 17.00 – 21.00 και Σάββατο / 10.00 – 12.00).

Με τον υπεύθυνο της Ακαδημίας Μιχάλη Τομαρά μπορείς να επικοινωνήσεις στο τηλέφωνο 693 22 68 884 και είμαι σίγουρη ότι από το πρώτο κιόλας τηλεφώνημα θα διακρίνεις την ευγένεια και το ήθος του. Όπως κι εγώ άλλωστε!

 

Πηγή : https://e-mama.gr/stivos-gia-paidia-atfa/

Are you sure?

By disagreeing you will no longer have access to our site and will be logged out.

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?