Πρότυπη ακαδημία στίβου ATFA - Athens Track n Field Academy - 7 tips
Παιδικές στεναχώριες
3 Σεπτεμβρίου 2017
10 πράγματα
4 Σεπτεμβρίου 2017

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΣΤΙΒΟΥ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΟΑΚΑ

7 tips για να ξεκινήσεις σωστά και
με διάρκεια την προπόνησή σου

Έφτασε ο Σεπτέμβριος και πρέπει να μπεις πάλι σε πρόγραμμα.
Προσπάθησε λοιπόν να εντάξεις ή να εντάξεις ξανά την γυμναστική στο εβδομαδιαίο σου πρόγραμμα, κάνοντας από 3-4 μέρες ,έτσι ώστε να δεις αποτελέσματα.

Τα 7 παρακάτω tips που σου δίνω, είναι για να ξεκινήσεις σωστά και με διάρκεια την προπόνησή σου και αυτόν τον χειμώνα.

1.Τις πρώτες 2-3 εβδομάδες να τρέχεις με αργό ρυθμό ή και περπάτημα. Σε καμία περίπτωση δεν θα βάλεις ένταση. Μετά το τρέξιμο θα πρέπει να κάνεις καλές διατάσεις και μετά τις διατάσεις, θα επιλέξεις 2 ασκήσεις για χέρια και 2 ασκήσεις για πόδια.
Τέλος, θα κάνεις πάλι διατάσεις και τίποτε άλλο. Σκοπός μας είναι να μπούμε ομαλά το πρώτο διάστημα ώστε να μην αισθανθούμε σε καμία περίπτωση πίεση ή δυσφορία. Όσο περνάει ο καιρός, αυξάνεις το χρόνο που τρέχεις και βάζεις περισσότερες ασκήσεις στα χέρια και στα πόδια. Ποτέ δεν θα ξεχνάς στο τέλος της κάθε προπόνησής σου να κάνεις κοιλιακούς και ραχιαίους.

2. Σημαντικό ρόλο παίζει η διατροφή σου σε όλη αυτή την προσπάθεια που κάνεις. Θα λαμβάνεις πολλά μικρά γεύματα μέσα στην ημέρα. Ένα δυνατό πλούσιο πρωινό, ένα φρούτο για δεκατιανό, το μεσημεριανό σου να είναι το πιάτο ημέρας ,το απογευματινό μπορεί να είναι ένα φρούτο ή ένα γιαούρτι και το βράδυ θα τρως πριν τις 9, μία σαλάτα και λίγη πρωτεΐνη.

3. Προσπάθησε τις μέρες που θα γυμνάζεσαι, να έχεις ξεκουραστεί την προηγούμενη μέρα και να έχεις κοιμηθεί τουλάχιστον 7-8 ώρες.

4. Σου προτείνω, τις προπονήσεις σου να τις κάνεις πρωί πριν φύγεις για την δουλειά σου. Είσαι πιο ξεκούραστος και γεμάτος ενέργεια.

5. Να θυμάσαι, πως μια καλή επιλογή παπουτσιού (να είναι ελαφρύ και καλής ποιότητας) θα σε κάνει να χαίρεσαι το τρέξιμο αλλά και όλο το υπόλοιπο σου πρόγραμμα.

6. Μετά από κάθε προπόνηση να προσπαθείς, να ξεκουράζεις τις κλειδώσεις σου ειδικά στα κάτω άκρα, βάζοντας πάγο- όχι περισσότερο από 5 λεπτά.

7. Τέλος, θα σου πρότεινα να βρεις άλλον έναν ο οποίος κάνει προπόνηση όσο και εσύ και την έχει εντάξει και αυτός στην ζωή του. Θα δεις πως η καλή παρέα στην γυμναστική, θα σε κάνει να την θέλεις και να τη λαχταράς περισσότερο από ποτέ!

Are you sure?

By disagreeing you will no longer have access to our site and will be logged out.

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?